Elke 2e en 4e maandag van de maand wil ik een leuk project met jullie delen dat ik op het internet heb gevonden. Je kunt de projecten ook vinden op mijn Pinterest bord hiervan.

Deze maandag wil ik een leuk project delen dat ik op Freubelweb.nl heb gevonden. Een mini Kattentasje van Bubanana.wordpress.com (je kunt op de onderstreepte woorden klikken)
Je hebt er twee  stukjes stof voor nodig, wat versteviging en een plastic drukknoop. Het eindresultaat is 12 cm breed en 8 cm hoog. Heb je geen plastic drukknoop? Je kunt ook zo’n drukknoop gebruiken die je vast moet naaien. Ik had gelukkig laatst zo’n setje via Amazon.co.uk besteld met diverse kleuren drukknopen voor weinig geld. Ik kon dus een mooie kleur kiezen bij mijn project.

De beschrijving op Bubanana is in het engels, maar de plaatjes zijn heel duidelijk. Ook kun je daar het patroon vinden. Voor de zekerheid hier in het kort de stappen.  Je knipt eerst alle onderdelen uit. Je strijkt de versteviging op de voeringstof. Borduurt het gezichtje. Naai de lagen aan elkaar, waarbij je een klein stukje open laat. Keer het binnenstebuiten. Strijken. Hierna heb ik iets afgeweken van de instructies. In plaats van eerst rondom te naaien, heb ik eerst de opening dicht genaaid en daarna in 1 keer de zijkanten genaaid en rondom. Vond ik zelf wat makkelijker. Strijken. Tenslotte de drukknoop aangebracht.  Klaar is dit prachtige tasje.

Bedankt voor de inspiratie Freubelweb en Bubanana.

2 thoughts on “Maak met me mee maandag 2

 1. Ana

  Fantastic! 🙂 I can’t understand what you say, but I love to see you are finding one of my patterns useful! Greetings from Spain!

  Reply
  1. Alita Post author

   Thank you for the inspiration! I shared it so more people would discover and enjoy your wonderful project, i made a little bag myself and your instructions are nice and clear.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *