Ik heb een heel fijn plan voor 2019 waardoor je al  je mini’s kunt gebruiken, je resten wol en garen. Ik ben namelijk druk bezig met de voorbereidingen van de patronen-club: Alle Restjes Verzamelen. Hierin komen minimaal 12 patronen voor 1 bedrag geschikt voor restjes en mini’s. Elke maand komt er een patroon beschikbaar waarmee je een leuk project kun maken. Het zijn diverse soorten patronen, shawls, muts, wanten en sokken. onderzetters en hoezen. Het meeste zal breien zijn, maar er zullen ook haakpatronen tussen zitten. Volg me gerust op Instagram om op de hoogte te blijven. Of wordt lid van de Ravelry groep en praat lekker mee.

Veelgestelde vragen:

 Wat is het ? 

Een patronen club van 12 maanden waarbij elke maand een ander patroon beschikbaar wordt. Je kan deze aanschaffen via mijn Ravelry winkel onder de naam Atelier Aolt.

Waarom zou ik mee doen?

De patronen zijn ideaal om je restjes en ministrengen te gaan gebruiken. Maar ze zijn ook geschikt voor je gewone strengen. Ideaal om je voorraad garen te gaan gebruiken. 

Wat voor patronen komen er? 

Er zitten verschillende soorten patronen in de club, kussens, dekentjes,  shawls in diverse maten en vormen, zoals driehoek, rond, puntcol, etc, sokken, wanten, mutsen etc.

Wat krijg ik elke maand? 

Elk patroon verschijnt als PDF bestand dat je op een tablet kunt lezen of uit kunt printen. Ook komt er een video beschikbaar waarin bepaalde technieken en onderdelen van het patroon worden behandeld. 

Wanneer start de club

De patronen club start in januari 2019, maar je mag ook later instappen. De vorige patronen zijn dan al beschikbaar en staan dan al voor je klaar. 

En… hoeveel kost dat dan? 

Normaal kosten mijn patronen € 3,63 (inclusief btw) op Ravelry. 

Alle 12 patronen samen gaan 24 euro (inclusief btw) kosten. Dus je betaald maar  € 2,- per patroon. Je betaald in 1 keer zodra je de club aanschaft. 

Is er ook nog een leuke actie?

Goed dat je het vraagt. Als je meteen in januari start dan betaal je het speciale tarief van € 18 euro (inclusief btw) dus maar € 1,50 per patroon.

Ik wil graag via de e-mail meedoen, kan dat ook? 

Ja, dat kan. Stuur me je gegevens in een email op atelieraolt@gmail.com en dan stuur ik je een betaalverzoek. Daarna ontvang  je de patronen elke maand via de email. De prijzen zijn hetzelfde.

De laatste dag van #papier31 alweer en ik heb een hele leuke techniek voor vandaag bewaard. We gaan werken met acrylblokjes, spuitflesje, inktkussen en aquarelpapier. Ik breng wat inkt aan op het blokje, spray hierop water en druk op het papier. Ik breng 6 vlakken aan en laat het drogen. Nu breng ik op dezelfde manier de vorm van een vlinder aan. En zonder water de rest van de vlinder. Ik heb een lintje gekleurd met een alcoholmarker en doe dit om het stuk papier. Klik hier om de video op Youtube te bekijken met alle details.

Ik heb ontzettende genoten van het maken van alle kaarten, ik moet ook eerlijk zeggen dat het best hectisch was om alle kaarten en video’s voor te bereiden, filmen, editen en online zetten. Maar het is gelukt. Ik hoop dat jullie de technieken en video’s’ met veel plezier hebben bekeken. En misschien volgend jaar weer 🙂 In de tussen tijd zal ik regelmatig andere creatieve dingen posten op deze blog en op mijn youtube kanaal.

We maken de kaart vandaag compleet. Ik gebruik hiervoor een woord stans en gebruik deze om diepte aan te brengen op de kaart. Ik plak daarvoor eerst foam op de achtergrond en haal dan het geheel door mijn Big Shot machine. Ik laat ook een aantal alternatieven zien waarbij ik de stans op  manieren gebruik. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

Vandaag maken wede achtergrond van een nieuwe kaart. Ik gebruik twee stempels en combineer die met elkaar. Ik gebruik twee verschillende kleuren. De lichte op de hoofdstempel met de bloem. En de donkere op de accentstempel met de stippen. Door de stempels tegen elkaar te drukken krijgt de bloem opeens stippels. Ook heb ik een bonus techniek waarbij ik faux brush lettering doe met aquarelpotloden. Klik hier om de video op Youtube te bekijken.

Vandaag pakken we de alcoholmarkers er weer bij, dus pas op je kleding, ondergrond en werk in een goed geventileerde ruimte. We maken vandaag een complete kaart. Ik stempel eerst met Memento op vellum (perkamentpapier) een mooie bloem en daarna keer ik het vellum om. Ik werk dus op de achterkant. Breng de alcoholmarkers aan en ik gebruik een lichte en donkere versie van elke kleur. Daarna heb ik een cirkel uit een stuk gekleurd papier gesneden. Lijm daar het stuk vellum achter en bevestig het geheel op de kaart basis. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

Vandaag maken we een kaart met chloor (dikbleek) dus pas goed op je kleding, ondergrond en werk in een goed geventileerde ruimte. Houd het uit de buurt van kleine kinderen als je er mee werkt. We maken vandaag een complete kaart. Ik begin met het sponsen van kleur op een witte ondergrond, het effect is beter zichtbaar met wat donkere kleuren. Daarna stempel ik met Memento en laat het even drogen. Daarna voorzichtig met een kwastje 1 of 2 laagjes chloor aanbrengen om de gedeeltes waar je de kleur wil wilt verwijderen. Heb geduld,het kan soms wel 30 minuten duren voor het helemaal ingewerkt is. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

Een nieuwe kaart alweer en we gaan aan de slag met textuurpasta (embossing paste) Ik breng het aan met een spatel over een stencil en experimenteer ook met het toevoegen van kleur. Sluit de pot snel na gebruik om uitdrogen te voorkomen. En maak je stencils snel schoon na gebruik omdat de textuurpasta aan kan koeken. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

De video vandaag  (net als die van gisteren)is met een VoiceOver, Er was te veel achtergrond geluid op het moment dat ik filmde. Ook vandaag werk ik met alcoholmarkers. Ik kleur een mooie grote stempel in en gebruik deze op de kaart. Ook geef ik wat kleur aan kleine rhinestones. De kaart met de bubbel achtergrond verwerk ik met de landschapstempels tot een prachtige kaart. Ik heb hier wat verschillende versies van gemaakt en laat deze alle drie zien.  Let goed op als je met alcohol markers werkt. Houdt ze uit de buurt van kleine kinderen en dek je ondergrond goed af omdat de markers door het papier heen gaan. Werk tenslotte in een goed geventileerde ruimte. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

De video van vandaag en morgen zijn met een VoiceOver, Er was te veel achtergrond geluid op het moment dat ik filmde. De techniek van vandaag heeft alles te maken met alcoholmarkers. Met deze markers kunnen je mooie achtergronden maken en ik laat twee verschillende manieren zien. De markers kun je goed in elkaar over laten lopen en de kleuren zijn fris en helder. Let goed op als je met alcohol markers werkt. Houdt ze uit de buurt van kleine kinderen en dek je ondergrond goed af omdat de markers door het papier heen gaan. Werk tenslotte in een goed geventileerde ruimte. Klik hier om de video op youtube te bekijken.