De oktober box van Hollands handwerk geluk.

Hallo en welkom,
Misschien ben je hier terecht gekomen door de leuke box van Hollands handwerkgeluk. Leuk dat je mijn site hebt opgezocht, helaas wordt deze niet heel regelmatig bijgewerk. Gelukkig zijn er wel wel verwijzingen naar social media. Op Instagram plaats ik mijn meeste creatieve projecten en op Youtube heb ik een maandelijkse video podcast.
Heb je nog niet van Hollands Handwerk geluk gehoord? Dan verwijs ik je sowieso graag naar de website van Siets aan de maak waar je meer informatie over deze leuke box kunt vinden. Ik zal je wel alvast vertellen over de oktoberbox. Dit was de eerste box van Sietske en ik mocht hieraan meewerken. In de box vind je zoals elke maand mini’s en extra’s van Nederlandse creatievelingen. In oktober waren dit prachtige garens van Crealien designs. Een handig blikje met markeerders van Studio woord en draad een unieke illustratie van The Purple lady designs en tenslotte het Jakobsladder patroon van mij, Atelier Aolt. De garens waren mooi gevarieerd en smaakten naar meer en ook de andere items vielen zeker in de smaak. Vind je het leuk om nieuwe indie dyers van Nederlands bodem te ontdekken dan is deze box zeker een aanrader.

Kleuterboekje Covid-19

Mijn zoontje van 5 had vragen over het virus waar hij nu zoveel van hoorde. Ik besloot daarom en knutselboekje voor hem te maken waarin we spelenderwijs een aantal van die vragen beantwoorden. Zo kun je virussen zoeken, handen wassen en een lineaal maken van 1,5 meter. Ik kreeg heel veel leuke reacties op instagram dus besloot ik nog meer boekjes te maken en later heb ik nog een versie gemaakt die je kunt downloaden.

Op de foto zie je links het geprinte boekje op A5 formaat, deze is kant en klaar en inclusief de doorzichtige sheets. Dit boekje kost 5 euro voor onkosten, stuur een email naar atelieraolt@gmail.com om te bestellen.
De rechterversie is op A4 formaat en kun je hieronder gratis downloaden.
Wat heb je nog nodig:
(Wasbare) stiften of inkt, Schaar, lijm.
Wat je heb je daarnaast nog nodig bij de downloadversie:
Permanente stiften of alchoholmarkers, 2 transparante sheets, 1 vel zwart papier, 1 vel wit papier, washi tape.

Let op: Mocht het op je tablet of telefoon niet goed downloaden (laat alleen eerste pagina zien) klik dan op de naam van het bestand ipv de download knop, probeer het op een computer of stuur me een email, dan stuur ik je het pdf bestand.

Heb je nog vragen? Dan kun je deze stellen via de email: atelieraolt@gmail.com of klik hier voor social media links. Ik vind het ook leuk om te horen hoe jouw kleuter het boekje vond.

Alex met zijn boekje

Ik heb een heel fijn plan voor 2019 waardoor je al  je mini’s kunt gebruiken, je resten wol en garen. Ik ben namelijk druk bezig met de voorbereidingen van de patronen-club: Alle Restjes Verzamelen. Hierin komen minimaal 12 patronen voor 1 bedrag geschikt voor restjes en mini’s. Elke maand komt er een patroon beschikbaar waarmee je een leuk project kun maken. Het zijn diverse soorten patronen, shawls, muts, wanten en sokken. onderzetters en hoezen. Het meeste zal breien zijn, maar er zullen ook haakpatronen tussen zitten. Volg me gerust op Instagram om op de hoogte te blijven. Of wordt lid van de Ravelry groep en praat lekker mee.

Veelgestelde vragen:

 Wat is het ? 

Een patronen club van 12 maanden waarbij elke maand een ander patroon beschikbaar wordt. Je kan deze aanschaffen via mijn Ravelry winkel onder de naam Atelier Aolt.

Waarom zou ik mee doen?

De patronen zijn ideaal om je restjes en ministrengen te gaan gebruiken. Maar ze zijn ook geschikt voor je gewone strengen. Ideaal om je voorraad garen te gaan gebruiken. 

Wat voor patronen komen er? 

Er zitten verschillende soorten patronen in de club, kussens, dekentjes,  shawls in diverse maten en vormen, zoals driehoek, rond, puntcol, etc, sokken, wanten, mutsen etc.

Wat krijg ik elke maand? 

Elk patroon verschijnt als PDF bestand dat je op een tablet kunt lezen of uit kunt printen. Ook komt er een video beschikbaar waarin bepaalde technieken en onderdelen van het patroon worden behandeld. 

Wanneer start de club

De patronen club start in januari 2019, maar je mag ook later instappen. De vorige patronen zijn dan al beschikbaar en staan dan al voor je klaar. 

En… hoeveel kost dat dan? 

Normaal kosten mijn patronen € 3,63 (inclusief btw) op Ravelry. 

Alle 12 patronen samen gaan 24 euro (inclusief btw) kosten. Dus je betaald maar  € 2,- per patroon. Je betaald in 1 keer zodra je de club aanschaft. 

Is er ook nog een leuke actie?

Goed dat je het vraagt. Als je meteen in januari start dan betaal je het speciale tarief van € 18 euro (inclusief btw) dus maar € 1,50 per patroon.

Ik wil graag via de e-mail meedoen, kan dat ook? 

Ja, dat kan. Stuur me je gegevens in een email op atelieraolt@gmail.com en dan stuur ik je een betaalverzoek. Daarna ontvang  je de patronen elke maand via de email. De prijzen zijn hetzelfde.

De laatste dag van #papier31 alweer en ik heb een hele leuke techniek voor vandaag bewaard. We gaan werken met acrylblokjes, spuitflesje, inktkussen en aquarelpapier. Ik breng wat inkt aan op het blokje, spray hierop water en druk op het papier. Ik breng 6 vlakken aan en laat het drogen. Nu breng ik op dezelfde manier de vorm van een vlinder aan. En zonder water de rest van de vlinder. Ik heb een lintje gekleurd met een alcoholmarker en doe dit om het stuk papier. Klik hier om de video op Youtube te bekijken met alle details.

Ik heb ontzettende genoten van het maken van alle kaarten, ik moet ook eerlijk zeggen dat het best hectisch was om alle kaarten en video’s voor te bereiden, filmen, editen en online zetten. Maar het is gelukt. Ik hoop dat jullie de technieken en video’s’ met veel plezier hebben bekeken. En misschien volgend jaar weer 🙂 In de tussen tijd zal ik regelmatig andere creatieve dingen posten op deze blog en op mijn youtube kanaal.

We maken de kaart vandaag compleet. Ik gebruik hiervoor een woord stans en gebruik deze om diepte aan te brengen op de kaart. Ik plak daarvoor eerst foam op de achtergrond en haal dan het geheel door mijn Big Shot machine. Ik laat ook een aantal alternatieven zien waarbij ik de stans op  manieren gebruik. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

Vandaag maken wede achtergrond van een nieuwe kaart. Ik gebruik twee stempels en combineer die met elkaar. Ik gebruik twee verschillende kleuren. De lichte op de hoofdstempel met de bloem. En de donkere op de accentstempel met de stippen. Door de stempels tegen elkaar te drukken krijgt de bloem opeens stippels. Ook heb ik een bonus techniek waarbij ik faux brush lettering doe met aquarelpotloden. Klik hier om de video op Youtube te bekijken.

Vandaag pakken we de alcoholmarkers er weer bij, dus pas op je kleding, ondergrond en werk in een goed geventileerde ruimte. We maken vandaag een complete kaart. Ik stempel eerst met Memento op vellum (perkamentpapier) een mooie bloem en daarna keer ik het vellum om. Ik werk dus op de achterkant. Breng de alcoholmarkers aan en ik gebruik een lichte en donkere versie van elke kleur. Daarna heb ik een cirkel uit een stuk gekleurd papier gesneden. Lijm daar het stuk vellum achter en bevestig het geheel op de kaart basis. Klik hier om de video op youtube te bekijken.

Vandaag maken we een kaart met chloor (dikbleek) dus pas goed op je kleding, ondergrond en werk in een goed geventileerde ruimte. Houd het uit de buurt van kleine kinderen als je er mee werkt. We maken vandaag een complete kaart. Ik begin met het sponsen van kleur op een witte ondergrond, het effect is beter zichtbaar met wat donkere kleuren. Daarna stempel ik met Memento en laat het even drogen. Daarna voorzichtig met een kwastje 1 of 2 laagjes chloor aanbrengen om de gedeeltes waar je de kleur wil wilt verwijderen. Heb geduld,het kan soms wel 30 minuten duren voor het helemaal ingewerkt is. Klik hier om de video op youtube te bekijken.